16 Nisan 2014

Pranayama ve Meditasyon Kursu


26 - 27 Nisan 2014, 14:00-17:00

Uma, uzun zamandır beklenen bu çalışmanın ilk gününde; yoganın önemli pratiklerinden olan Pranayama (nefes kontrolü) hakkında yıllardır biriken deneyim ve bilgisini paylaşacak. Katılımcılar nefes kontrolünde temel oluşturan teknikleri öğrenecek ve uygulayacaklar.  
Engin bir okyanusa benzetilen tüm yoga öğretisi ve uygulamalarının arasında pranayama ilk sıralarda yer alır. Kendi başına adeta bir arınma tekniği, bir asana çalışması ve bir meditasyon niteliği taşır. Yogada zihni daha derinlere ve bilinci üst seviyeye taşıyan bir araç işlevi görür. Nefes, fiziksel bedenle, zihni birbirine bağlayan bir köprüye benzetilir.
Uygulamalar çok basitten, oldukça komplike olanına dek bir yelpaze oluştururken, her biri kendi başına önemli etkiler ve faydalar sağlar.  
Asana çalışmaları ve meditasyonda derinleşmeyi kolaylaştırır.  Sinir sistemine olan olumlu etkileri almak için, ehil bir eğitmen tarafından öğrenilmesi gerekir; aksi takdirde bu etki tersine dönerek sinirlere zarar verebilir.

Çalışmanın ikinci gününde; tüm yoga uygulamalarının nihai amacı olan meditasyon hakkında teorik bilgi ve çalışmalar yer alıyor.   Meditasyon, insanoğlunun kendi zihninin kölesi değil efendisi olmasını öneren, ve sutralarda, “Yoga, düşünce dalgalarını durdurmaktır.” olarak tarif bulan bir üst bilinçlilik durumudur.   Pek çok farklı okul, inanç, iklim ve sistemlerde birbirinden farklı olmakla birlikte meditasyon yer bulur. Meditasyon teknikleri denildiğinde, esasında zihni belli bir yoldan durultma, sakinleştirme, odaklama yöntemleri kastedilir. Bu tekniklerle düşünceler yavaşlar ve farklı bir frekansa geçer. Zihnin üst-bilince varmasına elverişli bir zemin sağlanır. Meditasyon denilen bu hal kendiliğinden oluşur.  Uma, meditasyonun tanımından başlayarak, öğretiyi anlatacak, kategorileri ve çeşitlerini ele alacak; basit teknikleri öğretecek ve soru-cevap bölümüyle çalışma sonlanacaktır.


Etkinlik Yeri: 


Etkinlik Ücreti

Tek Gün Katılım: 80 TL (10 TL erken ödeme indirimi için son gün 3 Nisan 2014’tür.)
2 Günlük Katılım: 150 TL (15 TL erken ödeme indirimi için son gün 3 Nisan 2014’tür.)


- Çalışma her seviyedeki öğrenciye açıktır.

- Çalışmadan önceki 3 saat mide boş olmalı.
- Çalışmalarda ilk gün nefes odaklanması sağlanarak katılımcıyı ertesi günkü meditasyona hazırladığından, her iki gün katılım tavsiye ediliyor.

Etkinliğin yapılabilmesi için 20 Nisan 2014 tarihine kadar en az 10 kişinin katılımı gerekmektedir. Gerekli katılım sağlanamadığı halde etkinlik iptal olacak ve ücretler iade edilecektir.

Uma hakkında...

Yoga, 11 yaşından beri Uma'nın yaşamında. Sporla uğraştığı dönemlerde olsun, sanat yönetmeni olarak sürdürdüğü reklamcılık yıllarında olsun yoga onun desteği oldu. Bu zeminde günün birinde yogayı herkesle paylaşmak isteği filizleniyordu.
1998'de Strasbourg'da ilk meditasyon öğretmeni olan Phra Thanissaro Bhikkhu ile tanıştı. Meditasyon, yoga çalışmalarında derinleşmesini sağlarken, ayrıca kundalini yoga teknikleri günlük pratiklerinde yer almaya başladı.
2003'te Yeni Zelanda'da Ross Howatson'dan yoğun olarak Bikram Yoga dersleri aldı; aynı stüdyoda, Şivananda Yoga çalışmaya başladı. Orada geçirdiği iki mevsimin sonunda gönlünü Şivananda Yoga'ya kaptırdı. Yoganın anavatanına giderek, Yoga Vedanta Forest Academy- The International Sivananda Yoga Vedanta Centre'dan Yoga Siromani (2004) ve sonra yoğunlaştırılmış sadhana çalışması bitiminde Yoga Bhaskara (2006) diplomalarını aldı. 


2007'den itibaren Usui Reiki öğrenerek masterlık seviyesine ulaştı. Kundalini Reiki masterlığı da bulunan Uma, seminer ve inisiyasyonlar düzenleyerek bu konuda çalışmalarına devam ediyor.

2009, 2010 yıllarında yoğun olarak Vipassana meditasyon inzivalarında bulundu. Meditasyonda derinleştikçe, çoktan beridir onu çeken Tibet Budizmi'ne yöneldi; 2011'de iki ay boyunca Tibet- Mahayana Budizmi'nin bir kolu olan Gelugpa geleneğine bağlı Kopan Monastery'de kalarak, Lam Rim kursunu ve ardından Lam Rim meditasyon inzivasını tamamladı. 2012’den itibaren Thai Yoga Terapi kursları alarak, terapistliğe devam etti. 2013’te Hart Lazer’la “Güvenli Öğretmek” eğitimlerini sürdürdü.

Uma temel olarak yoga ekseninde eğitimler alır ve verirken; enerjiyle olsun, thai yogayla olsun şifa veren tekniklerin yaşamını zenginleştirerek yoga eğitmenliğine yeni vizyonlar kattığını ve beslediğini deneyimliyor. Derslerini verirken, sadece bir enstrüman olduğuna inanır ve katılımcıların her birinin tek tek kendi maceralarını sürmelerini, kendileriyle yüzleşmelerini, ve sınırlarını eritmelerini hedefler. Bir yoga seansında her kişinin kendi aydınlanmalarını yaşayabileceğinden öte, öğrencilerine yaşamın her anına farkındalıklarını taşıyarak olası aydınlanmalara izin verebileceklerini göstermeye çalışır. Merkezlerde düzenli derslerin yanı sıra, atölyeler, kamplar, seminer ve eğitmenlik eğitimleri vermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder